אמא הו אמא

על רקע המהפכה הקולינרית המתחוללת בישראל, עם כל תוכניות האוכל, חומרי הגלם החדשניים, השפים שנהפכים לכוכבים, טכניקות הבישול המודרניות והטרנדים המתחלפים, עולים הגעגועים לאוכל ביתי בטעם של פעם, כזה שאינו מתחפש לאותנטי, שנעשה בצורה מסורתית ומוגש באהבה. כזו בדיוק היא מסעדת אמא, מוסד קולינרי ירושלמי, אשר למעלה משלושה עשורים מציעה תפריט עשיר הכולל תבשילים ביתיים ומנות מנחמות, חפות מהתחכמויות ומלאות בנשמה.

המסעדה נקראת על שמה של אמא מרים בנימין, אשר פתחה את המקום בשנת 1981, יצרה תפריט פשוט, טרי, ביתי וכשר עם נגיעות מהמטבח הכורדי והעירקי, ועד היום מבקרת במטבח ומשגיחה על שימור הטעמים המסורתיים ועל אופן הכנת מנות הקובה. עם השנים עבר ניהול המסעדה לידי בנה של מרים, יורם בנימין, ועל המטבח מנצח כיום השף ראובן סיוון, אשר מדי יום מכין בנוסף למנות הקבועות בתפריט תבשילים יומיים מתחלפים.

20140730-210017-75617977.jpg

מסעדת אמא נהפכה למוסד קולינרי ירושלמי הודות לתפריט הפשוט, הביתי והכשר, המבוסס על חומרי גלם טריים, שיטות בישול מסורתיות ומנות מנצחות שבראשן מגוון מנות הקובה והממולאים שטעמן יצא למרחוק…

המסעדה, המתהדרת במיקום אסטרטגי בכניסה לירושלים (בפאתי שוק מחנה יהודה, בפינת הרחובות הרב שמואל ברוך ושדרות בן צבי), שוכנת בבית עתיק ומעוטר בקשתות שבו ארבעה חללים מאבן ירושלמית, המשווים למקום אווירה אינטימית חמה ונעימה. התפריט המנצח, השירות האדיב, המיקום, ובעיקר מנות הקובה והממולאים שטעמן יצא למרחוק, הפכו את המקום לאבן שואבת למקומיים ולתיירים כאחד, המגיעים לארוחת צהריים, לפגישת עסקים או לאירוע משפחתי חגיגי.

20140730-224753-82073817.jpg

התפריט של אמא כולל:
•מגוון עשיר של סלטים (חצילים בטעמים שונים, מטבוחה, טבולה עשויה כמו שצריך, סלק, גזר ועוד)
•מרקים (שעועית, עדשים)
•מנות בשריות שונות (האנטריקוט מומלץ מאד- יש לו טעם מעושן ואלוהי בזכות גריל הפחמים)
•כמובן מנות הדגל של המסעדה בגרסאות בשריות, צמחוניות וטבעוניות – ירקות ועלי גפן ממולאים (הבצל הממולא עשיר בטעמים וטעים בטירוף!) וקובה במבחר טעמים –
••קובה נבלוסיה במילוי בשר וצנוברים שמטוגנת במעטפת בורגול- קובה עירקית טרייה וכיפית.
••קובה במילוי פטריות וצנוברים שמטוגנת במעטפת אורז
••קובה חמוסתא במילוי בשר, מוגשת במרק חמצמץ עם קישואים, סלרי ומנגולד. בסגנון כורדי, מאד מרענן!
••קובה מטפ׳וניה במילוי בשר, מוגשת במרק עם גזר, קישואים, דלעת ועגבניה- גספצ׳ו חמצמץ וחם!
••קובה צמחונית המוגשת במרק ירקות
קינוחים מדהימים כמו הבעבע בתמר הפריך.

20140731-144615-53175760.jpg

עוד במסעדה: תפריט ארוחות עסקיות, המוגש בימים א-ה בין השעות 17:00-11:00 (60-140 ₪, בהתאם למנה העיקרית), חדרים פרטיים לאירועים ולקבוצות ומגוון רחב של מנות שאפשר ורצוי לקחת הביתה, כולל מנות הקובה המפורסמות הנמכרות קפואות במחירים מפתיעים.

מסעדת אמא. רח' שמואל ברוך 55 ירושלים. טלפון: 02-6246860; שעות פתיחה: ימים א-ה – 22:30-11:00, שישי – 11:00 עד שעה לפני כניסת השבת.

אמא יש רק אחת

פוסט זה פורסם בקטגוריה יין, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s