צ׳ילאג משיקה את ׳הסירות׳ של 2009

לפני שבועיים בדיוק הוזמנתי על ידי יקב הבוטיק צ'ילאג ליצור ממסך (או בלנד למי שטרם התרגל למילה שהנחיתה עלינו האקדמיה ללשון…) משלי מזני הענבים השונים של היקב, המתיישנים לאיטם בחדר החביות הקטנטן.

20140319-213450.jpg

תהליך הבלנדינג הוא אחד התהליכים היצירתיים ביותר ביצור יין. מהבלנד של היין שאני יצרתי, מילאו לי בקבוק.

20140319-213906.jpg

פקקתי את הבקבוק ואז לקחתי אותו הביתה -על מנת שאוכל ליהנות מפרי יצירתי, ליישן ולשבח אותו במקרר היינות שלי בבית ולכתוב עוד שנתיים (לפי המלצת אורנה, הייננית) איך הוא התפתח והשתנה.

20140320-013034.jpg

׳על הדרך׳, היתה במפגש טעימה ראשונה ל SYRAH 2009 מהסדרות VIVO ו- SOLO של יקב צ'ילאג שיושקו לקהל הרחב מחר, יום שישי ה 21.3.14. אירוע ההשקה החגיגי יכלול טעימות יין לצד לחם טרי וגבינות משובחות. אתם מוזמנים להגיע ולטעום את היינות.

היכן? יקב צ'ילאג- רח' שבזי 12 יהוד, 03-5369996
http://www.chillagwinery.com
מתי : יום שישי 21.3.14 בין השעות 10:00 בבוקר ועד 15:30 בצהריים.

20140320-212413.jpg

שני היינות התחילו את דרכם במשותף: שניהם כאמור מבציר 2009, בשניהם הרכב הזנים הוא 90% סירה ו- 10% קברנה סוביניון, ובשניהם הענבים הגיעו מכרם בן זמרה אשר בגליל העליון כאשר גובה הכרם העיקרי הוא 810 מ'. מבחינת זמן וטמפ' תסיסה: בשני היינות היתה השריה של התירוש (ללא התססה) בטמפ' של 8 מעלות למשך 3 ימים, והתססה קרה וארוכה בטמפ' של 18-20 מעלות למשך 3 שבועות.

20140320-010759.jpg

לשני היינות גם 14.9% אלכוהול ולמרות הכל מדובר בשני יינות שונים. שלוש סיבות עיקריות יש לכך: משך ההשריה על הקליפות, משך ההשתבחות בחביות, ומשך היישון בתוך הבקבוק עצמו.

רשמי טעימה

סירה מסדרת "VIVO"
השריה על הקליפות במשך 35 ימים
השתבחות: 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי
יישון בבקבוק: שנתיים וחצי
תאריך בקבוק: 22.07.11
מספר בקבוקים: 1300

ריח משכר של עץ לצד פרי מתקתק ומאד בשל. טעם מאד מרענן של מרירות קלה מהעץ ומתיקות מהפרי. טעים. גוף מלא ועוצמתי ומרקם חלק. סיומת ארוכה, יבשה ופירותית מאד. ₪75

20140320-214059.jpg
קרדיט צילום: אפרת בלוססקי

סירה מסדרת "SOLO"

השריה על הקליפות במשך חודש ימים
השתבחות: 19 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי
יישון בבקבוק: 20 חודשים
תאריך בקבוק: 27.6.12
מספר בקבוקים: 648. כל הקודם זוכה!

יין מרהיב עם פירותיות נעימה ומתונה יותר מהויבו. יש בו עץ וחמיצות- שניהם במידה נכונה. המרקם חלק כמשי, הגוף בינוני והסיומת ארוכה. אני אהבתי אותו מאד. ₪110

20140320-214627.jpg
קרדיט צילום: אפרת בלוססקי

בציר 2009 היה אחד הבצירים המשובחים של השנים האחרונות, מה שמתבטא ביינות הסירה אשר התפתחו להיות יינות מאוזנים ונעימים מאוד לשתייה (אורנה ממליצה לפתוח את היינות לפחות שעה לפני ההגשה ולקרר אותם לטמפרטורה של 18 מעלות). היינות אינם מסוננים ולכן יש בהם משקעים שמוסיפים לאיכות, ולהנאה מהם.

לסיכום, היה אירוע מאד מוצלח. תודה רבה לאורנה צ׳ילאג! אני אפתח את הבקבוק שלי בעוד שנתיים (בעזרת השם ובעיקר בעזרת חולץ…)

(;

פוסט זה פורסם בקטגוריה יין, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s