אראן
מזקקת אראן ייצרה כבר בעבר וויסקים שונים כאות הוקרה למשורר הלאומי של סקוטלנד, רוברט ברנס. גם השנה הם ייצרו; בלנדד מאלט וסינגל מאלט- שניהם מושלמים לט״ו בשבט ברנס סאפר שחל ממש עכשיו.
אראן ברנס בלנדד מאלט
לא ברור מאיזה מזקקות הגיעו המאלטים לבלנדד מאלט הזה, שככל הנראה הוא הזול ביקום.
40%, 19 £
אראן ברנס סינגל מאלט
תערובת סטנדרטית של אראן מיושן בחביות ברבן וחביות שרי, בתוך בקבוק עם תמונה של רוברט ברנס על התווית.
43%, 29 £
גלן סקוטיה
נהדר לראות שוב מגוון שלם של וויסקים שמגיעים ממזקקת גלן סקוטיה הקמבלטאונית, במיוחד כשהם עשויים כמו שצריך: ללא סינון על ידי קירור, עם 46% אלכוהול ובצבעם הטבעי. עובדה מעניינת היא, שכל המגוון החדש מיושן אך ורק בחביות ברבן. יש כאלה שטוענים שהעיצוב החדש של מזקקת לוך לומונד (הבעלים) צעקני מדי, אבל אני אהבתי את הזכוכית האטומה, וכנראה שלא רק אני- הבקבוקים נחטפים מהמדפים כאילו היו לחמניות חמות…
אינצ׳מורין
אינצ׳מורין הוא אחד משישה מאלטים שמיוצרים במזקקת לוך לומונד (הבעלים של מזקקת גלן סקוטיה, זוכרים?) הוורסטילית. מגוון חדש לגמרי של אינצ׳מורין הושק כעת, כאשר תהליך הייצור מאד דומה לזה של גלן סקוטיה. אני פשוט אעשה קופי פייסט: הוויסקי מבוקבק ללא סינון על ידי קירור, עם 46% אלכוהול ובצבעו הטבעי. כל המגוון החדש מיושן אך ורק בחביות ברבן- אני מקווה שזו לא תחילתה של מגמה חדשה. יש כאלה שטוענים שהעיצוב החדש צעקני מדי, אבל אני אהבתי את הזכוכית הכהה, וכנראה שלא רק אני- הבקבוקים נחטפים מהמדפים כאילו היו לחמניות חמות… גם המחירים דומים למחירי הגלן סקוטיה.
יאמאזאקי
שני הביקבוקים החדשים של יאמאזאקי מבוקבקים עם 48% אלכוהול וללא סינון על ידי קירור, אבל גם ללא ציון גיל. הטרנד הזה, של סינגל מאלטים ללא ציון גיל צובר תאוצה וגורם למחלוקות קשות בקרב חובבי הוויסקי. אני אמנם משתייך לאסכולה שלא מסתכלת בקנקן אלא במה שיש בו אבל רבאק, יאמאזאקי- 65 £ ?? תורידו את המחיר!
יאמאזאקי פאנצ׳און
התיישן בחביות אלון אמריקאיות מסוג פאנצ׳און שמסוגלות להכיל 480 ליטרים של וויסקי.
הביקבוק השני של יאמאזאקי הוא השרי קאסק וכשמו כן הוא:
שיהיה לכם ברנס סאפר טעים וט״ו בשבט שמח!
השרי ימזאקי כבר נמצא כמה שנים. למה חדש?
מדובר ביאמאזאקי שרי קאסק 2012 שיצא בסוף השנה שעברה לקראת הקריסמס, אז נראה לי שבגלל זה הוא די חדש. מה שאתה טעמת היה ככל הנראה השרי קאסק 2010.
ימאזאקי הוציאו שני בקבוקים נוספים באותה סידרה – ברבן ומיזונארה (חבית עץ אלון יפני).
המיזונארה יקר מאוד, מעל 200 יורו, אבל ע״פ ביקורות מיוחד ומוצלח.
ימאזאקי מתכוונים להמשיך בהוצאה שנתית של ארבעת הבקבוקים האלה, תחת הכותרת של ׳אבני הבניין׳ להוצאות הרגילות המורכבות משילוב של ארבעת סוגי החביות.