היינות החדשים של יקב 1848

לפני כשבועיים שמעתי על יקב 1848 בפעם הראשונה והאמת? זה קצת הפתיע אותי כשקראתי על ההיסטוריה הארוכה של היקב. והנה, לפני כשבוע יצא לי לטעום ארבעה יינות של היקב. להלן התרשמותי:

רוזה 2011

מורכב מ- 70% ברברה ו- 30% סירה ללא מגע בעץ. ליין צבע אדמדם יפה וריח הדרי נעים, אבל גם חמיצות גבוהה מדי לטעמי. היין לא מאוזן ויש לו גוף מלא מדי וסיומת יבשה להחריד.

₪55-60

20121223-170301.jpg

זנים לבנים 2011

מורכב מ- 70% שרדונה, 24% שנין בלאן ו- 6% סמיון. השרדונה והסמיון הותססו יחד בטמפרטורה קרה של 12-14 מעלות. בסיום התסיסה היין הועבר ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לשמונה חודשים. השנין בלאן הותסס בנפרד בטמפרטורה דומה ונשמר במיכלי נירוסטה. בתום תקופת היישון הורכב הממסך הייחודי.

רשמי טעימה: ליין צבע ירקרק וריח נעים של גרידת תפוז, פסיפלורה ועץ אלון ברקע אבל שוב- היין בעל גוף מלא מדי והסיומת יבשה וקצרה מדי.

₪79-89

20121223-172618.jpg

סירה 2010

עברנו ליינות האדומים של היקב, יינות שאני ממליץ להתמקד בהם. הסירה 2010 מורכב בעצם מ- 85% סירה, 9% מרלו ו- 6% פטיט סירה. ענבי שלושת הזנים הועברו אל מיכלי תסיסה מקוררים מנירוסטה. לאחר השריה קרה של שלושה ימים למיצוי עדין של הטעמים המצויים בקליפות הענבים, התירוש הותסס. לאחר תום התסיסה המלולקטית היין התישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 14 חודשים.

רשמי טעימה: ליין צבע סגול עמוק עם רמזים של פלפל גרוס, וניל וצימוקים שחורים. הוא בעל גוף מלא וסיומת ארוכה, יבשה ונעימה.

₪79-89

20121225-083653.jpg

קברנה פרנק 2010

מורכב מ- 85% קברנה פרנק, 8% קברנה סוביניון ו- 7% פטיט ורדו. ענבי שלושת הזנים הועברו אל מיכלי תסיסה מקוררים מנירוסטה. לאחר השריה של שלושה ימים למיצוי עדין של הטעמים המצויים בקליפות הענבים, התירוש הותסס בטמפרטורה של 23-25 מע״צ על מנת לשמר את אופי הקברנה פרנק. לאחר תום התסיסה המלולקטית היין התישן בחביות צרפתיות ואמריקאיות למשך 14 חודשים.

רשמי טעימה: ליין צבע סגול וריח נפלא (אם כי מעט אלכוהולי) של פלפל שחור, טבק, מנטה, קלייה ושוקולד. היין בעל גוף מלא ומדויק, טעם מאוזן ומרקם קטיפתי עם סיומת תיבולית ארוכה ויבשה מהעץ. יופי של יין שהולך מצוין עם גבינת מנצ׳גו!

14.5%, ₪79-89

20121225-083421.jpg

כל היינות כשרים למהדרין מן המהדרין ואתם מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק של היקב ולפרגן בלייק

פוסט זה פורסם בקטגוריה יין, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s