חדש בישראל- רמי מרטן קר דה קוניאק

בשבוע שעבר הוזמנתי, ברגע האחרון, לסדנת טעימות רמי מרטן בהנחיית פטריק מריוז, שגריר המותג הבינלאומי. אמנם אני איש של וויסקי, אבל הפכתי עולמות כדי להגיע לסדנא וללמוד על קוניאק. ובכן, המאמץ השתלם.

קוֹנְיָאק הוא ברנדי שזוקק מענבים שגדלו באזור קוניאק הצרפתי, אזור שידוע באיכות הקרקע והענבים הגדלים בו. גם שיטות הייצור חייבות להתאים לדרישות מפורטות שנקבעו בחוק הצרפתי, כדי שהברנדי יוכל להקרא קוניאק; בגדול, קוניאק חייב להיות מזוקק פעמיים בדודי נחושת ולהתיישן לפחות שנתיים בחביות אלון צרפתי. Ugni Blanc הוא זן הענבים הכי נפוץ לזיקוק קוניאק כיום.

המותג רמי מרטן נוסד ב- 1724 וכיום הוא הקוניאק הנמכר ביותר בעולם ברמות ה- vsop וה- xo והקוניאק הנמכר ביותר בצרפת. רמי מרטן משתמשים במזקקות אלאמביק קטנות בנפח 2,500 ליטרים(גודל זה עניין יחסי) ובחביות אלון קטנות. 200,000 חביות ליתר דיוק…

אני רואה בקבוקים של רמי מרטן על בסיס יום- יומי, כאשר על ה- vsop וה- xo מופיע הכיתוב Fine Champagne Cognac. אף פעם לא הבנתי מה הקשר בין שמפיין לקוניאק- שני אזורים שונים בצרפת. בסדנא נפתרה התעלומה; פטריק הסביר(באנגלית עם מבטא צרפתי כבד) שאזור קוניאק מחולק לשישה תתי אזורים.

20120322-184649.jpg

שניים מהם, המוערכים ביותר במחוז קוניאק, נקראים Grande Champagne ו- Petite Champagne(לא להתבלבל עם אזור שמפיין שמייצר שמפניה). למה דווקא שמפיין? כי המילה Champagne היא נגזרת של המונח הצרפתי לאדמת גיר…

הגראנד והפטיט שמפיין מכונים הלב של קוניאק(Coeur de Cognac). לב קוניאק הוא אזור בעל תנאים ייחודיים, מושלם לגידול ענבים; אדמת הגיר מקנה לענבים את הכמות המושלמת של מים, האבנים הלבנות שעל הקרקע שולחות את קרני השמש היישר לענבים ומזג האוויר היציב והמתון מקנה את התנאים המושלמים ליצירת קוניאק.

קוניאק שמורכב מבלנד של גראנד ופטיט שמפיין, כאשר לפחות 50% ממנו מגיעים מגראנד שמפיין, נחשב לפיין שמפיין קוניאק. רק 17% מסך כל הקוניאקים הם פיין שמפיין ובערך 80% מתוכם מיוצרים על ידי רמי מרטן. את 20 האחוזים הנותרים מייצגים מותגים כמו Hine, שיובא בעבר על ידי הכרם- יבואנית רמי מרטן, ו- Courvoisier Napoleon לדוגמא.

רוב הקוניאקים מיושנים הרבה יותר מהדרישה החוקית המינימלית ורמי מרטן אינו יוצא דופן:

  • קוניאק מדרגת VS הנדרש על פי חוק ליישון של שנתיים בלבד, מיושן בבית רמי מרטן בין 3 ל-10 שנים.
  • VSOP נדרש ליישון של 4 שנים. ה- VSOP של רמי מרטן מיושן לתקופה של 4 עד 14 שנים.
  • דרגת XO מחייבת יישון של 6 שנים לפחות. ה- XO של רמי מרטן מיושן לתקופות של 10 עד 37 שנים.

רשמי טעימה:

Vs

את הערב התחלנו עם קוקטייל על בסיס ה- vs, ג׳ינג׳ר אייל, נענע ולימון שהיה מאד מרענן.

20120324-215251.jpg

רגע. קוקטייל על בסיס קוניאק?! אפילו אשתי ליאת הזדעזעה כשסיפרתי לה על כך… אבל מסתבר שאפשר להנות מקוניאק בדרכים שונות; אפשר לשתות אותו נקי בתור דיג׳סטיף ואפשר לשתות אותו בתור אפריטיף- אפילו רמי מרטן ממליצים לשתות אותו עם קרח או בתוך קוקטייל…

20120324-233115.jpg

ה- vs הוא פטיט שמפיין קוניאק. זה אומר שהוא מכיל רק קוניאק מאזור פטיט שמפיין ובגלל זה הוא לא יכול להקרא פיין שמפיין קוניאק. כשהוא נקי, ל- vs צבע צהבהב. הריח פירותי; לימון, וניל, ליקריץ, תפוח ואגס. הטעם מרענן ודי מאוזן. המרקם חלק והפיניש קצר. מעולה למיקסרים.

Vsop

פיין שמפיין קוניאק שמורכב מ- 55% גראנד שמפיין ו- 45% פטיט שמפיין. צבעו זהוב. הריח שוקולדי ופירותי עם מעט וניל ועץ. לעומת ה- vs, הטעם הרבה יותר מאוזן ועשיר. המרקם חלק כמשי והפיניש בינוני. טיפ: מדהים עם גבינת עיזים.

40%

20120325-003604.jpg

Xo Excellence

הדרינק המועדף עלי בסדנא. ה- xo אקסלנס הוא פיין שמפיין קוניאק שמורכב מ- 85% גראנד שמפיין ו- 15% פטיט שמפיין. צבעו כהה ועמוק. הריח שוקולדי ודבשי ומזכיר קצת ליקר דובדבנים וג׳ינג׳ר. הטעם מאד עשיר והמרקם קטיפתי. הפיניש ארוך מאד. חוויה. 40%

בסוף הסדנא טעמנו את הקוניאק החדש של הבית היוקרתי שלשמו התכנסנו, ה- Coeur de Cognac, הלא הוא ׳הלב של קוניאק׳.

20120325-145215.jpg

הקר דה קוניאק מזוקק מאד לאט כדי שיהיה חלק במיוחד. הוא יוצר במיוחד עבור אלה שלא שותים קוניאק וממוצב בתור קוניאק צעיר.

צבעו של הקר דה קוניאק זהוב ענברי. הריח שלו מתוק/דבשי ופירותי עם דגש על תאנים. הטעם מתקתק ועדין. המרקם מאד חלק והפיניש קצר. מדובר בקוניאק איכותי, נגיש וקל לשתיה. טיפ: מדהים עם קינוחים.
40%

20120325-144759.jpg

הבקבוק הייחודי מגיע באריזה מהודרת ומושק לראשונה כעת בחנויות נבחרות בלבד. מחיר מומלץ לצרכן- 705₪ ל- 700 מ״ל. אם אמרתם לעצמכם ״סבבה, נקנה בדיוטי״ אז זהו, שאי אפשר להשיג אותו בדיוטי.

להשיג בחנויות המובחרות

פוסט זה פורסם בקטגוריה ברנדי, קוניאק, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s